Çarşamba

İsim-Şehir-Hayvan

Bugün çok mutlu bir gün benim için...
Çünkü çok sevdiğim, yazılarını sürekli takip ettiğim sevgili Yılmaz Özdil'in  adıma imzalı kitabı şuan elimde... Bumerang ve  Yazarkafe'ye çokk teşekkür ediyorum.
Zaten kısa zaman içinde almayı planladığım bi kitaptı fakat Yılmaz Özdil'in imzalamış olması benim için oldukça heyecan verici :)
Bi yandan sizlerle mutluluğumu paylaşıyor bi yandan da kitabın sayfalarını karıştırıyor arada dayanamayıp okumaya dalıyorum :)))))


Kitap, yine dürüstlüğünü çok sevdiğim Uğur Dündar'ın Yılmaz Özdil için yazdığı yazıyla başlıyor ve düşüncelerimi yansıtan yazısını sizlerle paylaşmak istedim;


Boks efsanesi Muhammet Ali, başarılarını anlatırken "Kelebek gibi uçarım, arı gibi sokarım" derdi.Yılmaz Özdil'in yazıları da öyle...Sözcükler kelebek estetiğiyle uçuyor,mesaj hedefini arı gibi sokuyor.
    Bu nedenle Yılmaz Özdil, benim gibi düşünenler için artık sadece köşe yazarı değil, "köşe efsanesi"dir.
Hayranları, sevenleri, eleştirenleri, gücün önünde eğilip bükülmemesine , yandaşlık ve yalakalık yapmamasına kızıp, nefret edenleriyle, bi efsane o.


Efsaneleşen isimleri tanımak risklidir...  Çünkü yazılarına, eserlerine bakıp, hayranlık duyduğunuz o efsane isimlerle tanıştığınızda, hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz...Gözünüzde devleştirdiğiniz insan, hiçte umduğunuz gibi biri çıkmayabilir.Hayal kırıklığı yaşar "Keşke hiç tanımasaydım da, onu sevmeye devam etseydim." dersiniz.


Bazen de hayallerinizin ötesinde, müthiş bir insan çıkar karşınıza...İşte bana göre Yılmaz Özdil "İyi ki onu sevmişim" dedirten, Müthiş insanlardan...


Bardaktaki su gibi dupduru...
Mangal yürekli...
Eğilip bükülmez, güce tapmaz...
Tam tersine, gücün ezdiği, hakkı yenilen güçsüzlerin hakkını korumak için kullanır kalemini.
Yazarken kafadan atmaz.
Araştırır, didik didik sorgular.
Yemek yemeği unutacak kadar çalışır.
İnanılmaz derecede yaratıcıdır...
Özverilidir, içten paylaşımcıdır.
Örnek eş, örnek babadır.
Durun bitmedi...
Yılmaz Özdil, benim için çalışma arkadaşı değil, kardeştir. Hatta "öz"den öte kardeş...Senin için ne söylesem, anlatmaya yetmez kardeş...İyi ki varsın, iyi ki seni tanımışım...
Ne mutlu bana.


                                                                            UĞUR DÜNDAR 


Bu güzel hediye için Bumerang ve Yazarkafe'ye tekrar tekrar teşekkür ediyor ve kitabı  okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum :))


Beni izlemeye devaaam ediiiiiiiiiiiiinnnn :)))))